POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

woensdag 21 augustus 2013

Pedofilie en de tijdsgeest

Ik herinner mij nog goed dat wij het als jonge, Vlaamse studentjes waagden op te komen tegen een besluit van de Gentse rector, die vond dat gemeenschapsruimten van de Gentse universiteit ter beschikking mochten worden gesteld van een pedoseksuele vereniging (het toneelstuk ‘Snoepjes’ – wie herinnert zich dat nog?).
Ik herinner mij nog heel goed dat wij – Voorpost, NSV en enkele Vlaams Blokkers – veel bekijks hadden, veel sympathie kregen van de ‘Gentsche flikken’, maar dat voor de rest de tijdsgeest tegen ons was, en voor pedoseksualiteit. Therapeut Jürgen Lemke heeft het in de Duitse krant Die Zeit over deze eigenaardige paradigmawissel.  De groene Europese jongen Daniël Cohn-Bendit – medestander van Guy Verhofstadt – heeft het in zijn boek Der grosse Basar (1975) bijvoorbeeld ongegeneerd over seksuele handelingen met kinderen.
Ouderen zullen zich de seksuele revolutie herinneren, een tijdsgewricht waarin alle seksuele taboes moesten sneuvelen,  en de tijd van de Grote Bevrijding was aangebroken. Van die tijdsgeest heeft de pedoseksueel natuurlijk enorm geprofiteerd, aldus Lemke.  “Bij de (Duitse) Groenen waren er groepen die enorme inspanningen deden om seksuele betrekkingen tussen volwassenen en kinderen mogelijk te maken (…) In meerdere steden waren er communes, waar pedoseksuelen met kinderen samenleefden.”
De tijdsgeest was dat “kinderen het recht moesten hebben op seksuele betrekkingen met volwassenen. Vooral goed opgeleide mensen uit het links alternatief milieu vonden dat kinderen op die manier uit een moeilijke thuisomgeving konden worden gehaald en betere kansen konden krijgen”.

Het doorbreken van maatschappelijke, cultureel gerelateerde en eeuwenoude taboes heeft mijn goede vriend Karlheinz Weissmann ooit eens vergeleken met het openen van de doos van Pandora. Het is duidelijk dat de tijdsgeest van mei 68 enorm veel kapot heeft gemaakt. En misschien moet dat taboe, het verband tussen links en allerlei maatschappelijk ontwrichtende fenomenen, wel eens worden doorbroken?  

Geen opmerkingen: