POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

vrijdag 1 februari 2013

Komt de koning niet rond met zijn dotaties?


Albert van België, ook gekend als “von Sachsen-Coburg-Gotha”, een telg uit het befaamde Duitse adellijke geslacht, dat sinds bijna twee eeuwen dit landje met haar aanwezigheid opfleurt, wordt door de belastingbetaler – u en ik dus – vrij royaal onderhouden. Het gaat dan ook om een koninklijke familie nietwaar? 
Een dotatie die nog onlangs gestegen is met 300.000 euro tot ruim 11,5 miljoen euro. Niet slecht voor een gezin dat in het verleden al niet slecht boerde. Zonder zich ooit teveel te hebben moeten inspannen.
Wat doet een burger – zij het de eerste burger – met al dat geld? Investeren zeker? In 2007 kocht koning Albert een ‘koninklijk’ jacht. Kostprijs anderhalf miljoen euro (1.500.000 euro dus). De man wordt echter een dagje ouder, de ogen willen niet meer mee, en de rest misschien ook niet. Dan maar een koper gezocht, wat niet zo simpel bleek. Enfin, de boot komt niet meer voor op de (lange) lijst van koninklijke jachten en andere goederen van de federale overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer. Men mag er dus van uitgaan dat het schip verkocht is. Wie de koper is, is niet geweten. 

Geen opmerkingen: