POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

zaterdag 6 augustus 2011

persmededeling naar aanleiding van "Roeselaars-Albanees rapperslied"

Gisteren hebben we met de afdeling Roeselare volgende persmededeling verspreid:

Het Vlaams Belang heeft met stijgende verbazing en ergernis kennis genomen van een zogenaamd artistiek filmpje, waarbij Albanese jongeren in een rapperslied Roeselare afschilderen als een gebied dat zij met hun (illegale, laat ons wel wezen) cannabishandel willen veroveren. Zo zingen ze verschillende keren: “Roeselare, dit is ons gebied, alleen weten jullie het nog niet”.
Om het filmpje te bekijken: http://www.youtube.com/watch?v=V7lixsaPH_U.
Als u het filmpje tot het einde toe bekijkt en beluistert, zal u getwijfeld begrijpen waarom verschillende verontruste Roeselaarse burgers dit aan ons hebben overgemaakt en zich de vraag stellen of hiertegen kan worden opgetreden.
Racistische opmerkingen of op het randje net niet, gecombineerd met beelden waarin baseballknuppels worden getoond, springmessen en pitbulls. Elk beeld op zich misschien onschuldig, maar de combinatie van de beelden met de opzwepende en provocerende tekst doet niet veel goeds vermoeden. De perceptie blijft hangen dat enkele Albanese drugscriminelen op de parking van de voormalige GB de politie en de overheden aan het uitdagen zijn: wie doet ons wat? Van een artistieke boodschap blijft heel weinig – of helemaal niets – overeind.
Het Vlaams Belang heeft een vraag gericht aan de politiecommissaris om te onderzoeken of dit allemaal kan. Wij hebben de heer politiecommissaris gevraagd een onderzoek in te stellen naar mogelijke strafbare uitdrukkingen. Het is ons niet te doen om de artistieke vrijheid te beknotten, maar oproepen tot geweld, met wapens zwaaien op een manier die weinig verhult, oproepen om Roeselare te veroveren met cannabishandel: moet dit allemaal gebeuren in naam van de artistieke vrijheid en/of op kosten van de gemeenschap?

Peter Logghe
Fractievoorzitter Vlaams Belang Roeselare, Volksvertegenwoordiger, lid Politieraad en gemeenteraadslid
Filip Deforche
Afdelingsvoorzitter Vlaams Belang Roeselare, gemeenteraadslid

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Roeselare wordt een echt onveilige stad a la Kortrijk of Antwerpen.
Mettertijd zal ik nog moeten verhuizen.
Dank u wel aan onze tamme politici.
In 10 jaar tijd is Roeselare veel veranderd in zeer negatieve zin.

Anoniem zei

Hoe lang kunnen wij dit nog slikken? Als dit tuig , gesubsidieerd door een vzw trouwens (!), nu ook al een podium krijgt... Solidariteit is één iets, maar dit gaat mij veel te ver. Het is een schande!

Anoniem zei

Ik vindt het waar wat ze zeggen. Als je de kracht niet hebt om je zelf te verdedigen ga je ergens gaan aftrekken in monaco ofzo. En die hond en geen honden was een rottweiler en geen pitbulls in meervoud ? Artistiek bedoeld men over het talent maar artistiek is ook de krant tog ? En dat is pas bedrog er werd niks gezegd over cannabis maar over de moeder van bruno valkerens want die heeft een grote fout gemaakt bij de geboorte ze had beter een condoom gebruikt die niet overtijd is