POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

vrijdag 12 augustus 2011

Forse stijging gestolen of verloren kentekenplaten

Ik vroeg aan de Staatssecretaris voor Mobiliteit, Etienne Schouppe (CD&V, wat de evolutie was van het jaarlijks aantal geregistreerde gestolen, verloren en nagemaakte kentekenplaten. De Staatssecretaris moest toegeven dat de Dienst Inschrijving van de Voertuigen geen gegevens bijhoudt met betrekking tot de namaak van kentekenplaten.
Wat de verloren of gestolen kentekenplaten betreft, kon de heer Staatssecretaris Schouppe mij wel gegevens bezorgen. Daaruit blijkt dat op een periode van 5 jaar het aantal gestegen is van 22.233 naar 37.423, een stijging van 60%. De stijging is het grootst in het Vlaams Gewest: daar steeg de registratie van het aantal verloren of gestolen voertuignummerplaten van 8.231 naar 17.422, meer dan een verdubbeling dus.
Ondanks die verdubbeling in het Vlaams Gewest bedraagt het aandeel van de gestolen of verloren kentekenplaten in Vlaanderen nog net geen 47%. Wallonië is goed voor ruim 35% van de gestolen of verloren platen, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest voor bijna 18%.
Ook de eerste zes maanden van 2011 laten een verdere stijging zien, als de cijfers in de loop van 2011 worden bevestigd, zelfs een stijging van ruim 15%.

Geen opmerkingen: