POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

dinsdag 30 augustus 2011

Wie is er het land naar de kloten aan het helpen?

Karel De Gucht, eurocommissaris en een liberaal politicus, die het soms wel eens van de grove en provocerende uitspraken moet hebben, liet zich in Het Laatste Nieuws onlangs zeer pessimistisch uit over de toekomst van België. De titel loog er dan ook niet om: "We zijn dit land naar de kloten aan het helpen", klonk zijn waarschuwing.
Het heeft wel wat, zijn uitspraak. De kracht van de duidelijkheid, de kracht van de provocatie. Al kan je je afvragen wie dit België écht naar de kloten aan het helpen is, natuurlijk. Als ik in de krant lees dat maar liefst een vierde van het totale budget voor gratis rechtsbijstand naar erelonen voor advocaten gaat, die asielzoekers, illegalen en andere vreemdelingen bijstaan, dan begin ik zo stilaan te twijfelen wié dit land naar de kloten helpt. Voor alle duidelijkheid: het gaat in totaal om 17 miljoen per jaar, of in oude frankskes: 680 miljoen Belgische frank.
Het gaat inderdaad naar de kloten, mijnheer De Gucht. En daar is uw partij onder meer mede voor verantwoordelijk, dat weet u toch?

Geen opmerkingen: