POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

dinsdag 3 mei 2011

Steeds maar weer zware problemen met ‘jongeren’

Als het op televisie of op de radio over “jongeren” gaat, dan gaan de meeste mensen er al van uit dat het om allochtone jongeren gaat, zeker als het bericht in verband staat met zware gewelddadigheid. En niet ten onrechte, zoals de jongste weken opnieuw bleek. Er waren vooreerst de zware rellen in Antwerpen waar zogenaamde jonge voetbalhooligans (supporters van…Madrid) het niet begrepen hadden op het openbaar vervoer.
Nu moeten agenten in het Bloso-domein in Hofstade het blijkbaar ontgelden. Zo’n 200 ‘jongeren’ vielen de agenten – zonder aanwijsbare reden, zo bleek – aan. De agenten werden er met glazen flessen en stenen bekogeld. Ook 30 agenten met schilden en honden moesten het ontgelden. In het tumult werden verschillende diefstallen gepleegd. Uiteindelijk kwamen meer dan 70 politiemensen ter plaatse. “Eén herrieschopper werd opgepakt”, minstens 3 agenten werden gewond.
De mensen in mijn straat – en wellicht ook in uw straat – zijn het stilletjes aan beu. Beu om rond de oren te worden gekletst met dure woorden als “racisme, economische achterstelling, frustratie door het onbegrip van de autochtone bevolking, uitsluiting”. Zij stellen – met mij – vast dat de herrieschoppers keer op keer allochtone jongeren zijn. Wij stellen met z’n allen vast dat de herrieschoppers keer op keer weg komen en er zelfs geen vervolging gebeurt. Wij stellen met z’n allen vast dat de politie en het gerecht geen einde durven te maken aan deze criminele activiteiten. Waarom zouden wij dan nog onze belastingen betalen? Waarom zouden wij dan nog onze boetes betalen?
Neen, de enige maatregel die men blijkbaar denkt te nemen is het plaatsen van een omheining rond het domein, het betaalbaar maken van de faciliteiten – waarmee men vooral de jonge Vlaamse gezinnen in de omgeving treft, waarvoor dank – en het zwemverbod. Maar wanneer worden deze ‘kutmarokkaantjes’ eindelijk eens aangepakt?

1 opmerking:

Anoniem zei

Dag Dhr Logghe

je moet u niet veralgemenen hé, er zijn ook nog allochtonen die voor een normaal werkleven kiezen. dwz. Gewoon werken net zoals ons, kortom een gewoon leven leiden. Natuurlijk zijn er ook allochtonen die herrieschoppen, maar niet alle allochtonen zijn zoals jij zegt 'kutmarokanen'!!
(voor alle duidelijkheid, ik ben geen allochtoon als je dit denkt, maar ik ben zo'n racisme beu.)