POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

dinsdag 10 mei 2011

Basken hebben méér haar op hun tanden

Een bericht waar men als Vlaming alleen maar beschaamd kan bij wegdromen: De centrumrechtse Baskisch-nationalistische partij PNV, die stemakkoorden had met de socialistische Spaanse regering inzake de begroting van 2011, en dit in ruil voor allerlei communautaire toegevingen vanwege de Spaanse regering – een grotere autonomie voor Baskenland, zeg maar – heeft haar steun aan de Spaanse, socialistische regering opgezegd.
Reden van deze drastische koerswijziging? Het verbod door het hoogste Spaanse gerechtsapparaat van separatistische kandidatenlijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen. De Baskische onafhankelijkheidspartij Bildu had in niet minder dan 250 plaatsen lijsten neergelegd. De Spaanse rechter oordeelde dat Bildu mogelijke bindingen ‘zou kunnen hebben met de verboden beweging Batasuna’ en verbood de lijsten.
Dan ga je als Vlaams Belanger toch dromen? Stel u even voor dat alle Vlaamse partijen hun steun aan de Vlaamse regering en/of federale regering (als die er ooit zou komen) zouden opzeggen zolang de cordon sanitaire wordt gehandhaafd tegen de onafhankelijkheidspartij Vlaams Belang? Basken blijken véél meer haar op hun tanden te hebben, véél meer lef. Ze zullen zich naar alle waarschijnlijkheid ook sneller écht onafhankelijk kunnen noemen. Leve Baskenland!

1 opmerking:

Bart zei

Blijf maar dromen !