POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

vrijdag 20 mei 2011

Wereldkampioen hoogste belastingen, ondanks ontbreken van regering


Je moet het maar doen: omdat er geen regering is, gingen de meeste mensen ervan uit dat ook de belastingen niet kunnen verhogen. Immers een regering in lopende zaken kan de belastingen niet verhogen of nieuwe belastingen invoeren zonder voorbij het parlement te passeren. Dus werden de belastingen de afgelopen 300 dagen niet verhoogd.
En toch! Zie, volgens een bericht in het economische dagblad De Tijd (12.05.2011) bleven de meeste categorieën van gezinnen en inkomens wel de hoogste belastingen ter wereld betalen. “In 22 van de 34 lidstaten van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling is de fiscale druk op de gezinnen vorig jaar gestegen, na meerdere jaren van daling”. Ondanks het stijgen dus van de fiscale druk in vele economisch sterke landen en het uitblijven van een regering en dus van een belastingverhoging in dit land, blijft België wereldkampioen!
“De alleenstaande Belg zonder kinderen is met grote voorsprong de zwaarst belaste mens in de geïndustrialiseerde wereld, met een belastingdruk van 50 à 61%, afhankelijk van het inkomen”.
De zwaarste belastingdruk ter wereld: dat doet onmiddellijk de vraag ontstaan op welke manier België denkt de crisis aan te pakken en het begrotingstekort weg te werken. Onmiddellijk komen hier de gewesten in het vizier, en dan vooral het (financieel sterke) Vlaamse Gewest. We zullen bijzonder goed op onze eieren moeten letten, vrienden!

Geen opmerkingen: