POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

woensdag 11 mei 2011

België bijna slechtste leerling van de klas

België is het luilekkerland van de wereld, België verschaft iedereen een goed leven, met uitstekende voorzieningen, met gratis medische tussenkomst – toch als je vanuit den vreemde komt. En dan zijn we verbaasd als bijvoorbeeld dagelijks meer dan acht minderjarige asielzoekers zonder ouders ons land binnensukkelen op zoek naar een beter leven?
Als politieke partij menen we dat dringend politieke keuzes moeten worden gemaakt. Dit land, en dit geldt natuurlijk ook mutatis mutandis voor een onafhankelijk Vlaanderen, dit land moet dringend sociaal véél minder aantrekkelijk worden. Als het voor het eigen volk niet kan, dan zeker ook niet voor het volk dat van verder komt. Egoïsme? Neen, gewoon zelfbehoud!
Maar zolang het systeem natuurlijk politiek niet is bijgesteld en fundamenteel is veranderd, roeien we met de riemen die we hebben. En opnieuw blijkt hoe laks dit land eigenlijk wel is: België stuurt de afgewezen asielzoekers gewoon niet terug. Onvoldoende, en daarmee bengelen we achteraan de Europese lijst van terugkeercijfers.
“In 2008 vaardigde België 32.680 uitwijzingsbevelen uit, waarvan er 3.965 effectief opgevolgd werden. Dat is een ratio van 12,1%. Een jaar later stijgt dat aandeel tot 17%”, weet De Standaard op 05.05.2011. De buurlanden doen het allemaal stukken beter. Met Duitsland op kop met een ratio van 119. Maar ook Frankrijk en Nederland doen het beter dan België.
Het kan nog beter: “Cyprus, Letland en Slovenië geven iedereen het nakijken. Ze voeren de lijst aan. In die landen keren dubbel zoveel migranten terug dan dat er een uitwijzingen gekregen hebben”.

Geen opmerkingen: