POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.





woensdag 23 februari 2011

Vlaams Belang protesteert tegen "wereldrecord regeringsonderhandelen"

Ter hoogte van Wetstraat 16 werd vorige week donderdag (17 februari dus) – de dag van het wereldrecord “regeringsonderhandelen” – door het Vlaams Belang het straatnaambord ‘Wetstraat’ vervangen door ‘Zonder Haaststraat’.




249 dagen duurt de politieke crisis nu al in dit land. 35 weken, genoeg om het wereldrecord “regeringsonderhandelen” van Irak te verbreken. Het eindeloze palaver moet verbergen dat binnen de Belgische context niets nog mogelijk is. De wanhopige pogingen van koning Albert II om zijn koninkrijk bij elkaar te houden leveren in het buitenland alleen schamper hoongelach op.



De oplossing om uit de impasse te geraken ligt nochtans voor de hand: kiezen voor de boedelscheiding ligt inderdaad binnen handbereik. Terwijl N-VA weigert de kaart te trekken van de Vlaamse onafhankelijkheid, is Vlaams Belang tenminste duidelijk.



Vlaams Belang pleit al meer dan 30 jaar voor de Vlaamse onafhankelijkheid, die duidelijk onafwendbaar is. Het geknoei van de traditionele partijen en het gepalaver over de Belgische staat hypothekeert de toekomst van Vlaanderen. Er is geen haast voor een Belgische regering, maar wel voor een onafhankelijke Vlaamse republiek!

Geen opmerkingen: