POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.





donderdag 3 februari 2011

Nieuws van het BHV-front

Een aantal (moedige) burgers is naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg gestapt met een klacht over de federale verkiezingen van juni 2007. Ze vragen een veroordeling van België omdat de tweetalige kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde bij de federale verkiezingen nog niet was gesplitst, hoewel het Grondwettelijk Hof die kieskring zeven (7!) jaar eerder al ongrondwettelijk had verklaard. Bovendien, aldus een verslag in de gratis krant Metro, vinden ze het niet kunnen dat het parlement alle bezwaarschriften over ongrondwettelijke verkiezingen van tafel veegde en dat de parlementsleden zelf mogen oordelen over de geldigheid van de verkiezingen. Waar blijft de onafhankelijkheid dan?






Van de werkgroep BHV ontvingen we een persmededeling waarin gemeld werd dat de correctionele rechtbank van Leuven 8 BHV-dienstweigeraars heeft vrijgesproken, nadat de correctionele rechtbank van Dendermonde dit al eerder had gedaan voor 15 gedagvaarde BHV-dienstweigeraars.



Intussen hangen nog zaken voor de correctionele rechtbanken van Gent, Turnhout, Tongeren, Hasselt en Kortrijk, alles bijeen 57 zaken. “Opmerkelijk is dat van de 48 dienstweigeraars in Halle-Vilvoorde niemand werd gedagvaard. Blijkbaar acht het openbaar ministerie de kans op veroordeling in Halle-Vilvoorde nog kleiner dan elders”.



Goed dus dat langs die kant de druk zo hoog mogelijk wordt gehouden. Doorzetten vooral!

2 opmerkingen:

BHV cursus zei

Hopelijk komt er een oplossing met BHV. Dit duurt veel te lang

BHV cursus zei

het is een wereldrecord.