POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.





donderdag 18 maart 2010

Nultolerantie helpt dan toch…hoe kan dat nu?

Opgedragen aan alle opiniemakers, die het publiek jarenlang hebben voorgehouden dat alleen preventie helpt, en financiële input om de “achterliggende economische en racistische achteruitstelling” van allerlei Brusselse probleembuurten op te lossen:



“Tussen 6 februari – het begin van de nultolerantie – en 1 maart 2010 daalde in de politiezone Anderlecht het aantal gevallen van handdiefstallen met liefst 66%: van gemiddeld zes per week naar twee” (Het Laatste Nieuws, 13.03.2010). Het aantal inbraken in auto’s is gedaald met 43%.


Mevrouw de minister van Binnenlandse Zaken, mevrouw Turtelboom, mag zich dan al fier op de borst slaan en verklaren dat de inzet van meer politie werkt, dan nog blijft het een feit dat zowat alle politieke partijen in dit land het Vlaams Blok/Belang weghoonden toen het haar voorstelling voor meer veiligheid aan het brede publiek voorstelde. Onder die voorstellen onder ander het voorstel om met nultolerantie opnieuw de controle over bedreigde ‘nogo’-zones te krijgen. Het project ‘nultolerantie’ lijkt nu nog te werken ook…Misschien moeten ze het ook eens met wat andere Vlaams Belang-voorstellen proberen? Bijvoorbeeld de stopzetting van de financiële transfers van Vlaanderen naar Wallonië: wedden dat de werkloosheid in Wallonië misschien wel daalt?

Geen opmerkingen: