POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

donderdag 25 maart 2010

Asielfraude: Vlaams Belang wil onschendbaarheid Wathelet opheffen!


Gisterenmiddag hebben volksvertegenwoordigers Annemans, De Man en Dewinter klacht neergelegd bij het Parket Generaal van het Hof van Beroep te Brussel tegen Melchior Wathelet. Aanleiding is de wijze waarop Wathelet het gebruik van valse bewijsstukken en valse documenten heeft toegelaten bij de regularisatieprocedures van illegale vreemdelingen.


De drie Vlaams Belang-volksvertegenwoordigers willen de strafrechtelijke ministeriële onschendbaarheid doen opheffen van de heer Wathelet en hem doen vervolgen wegens daderschap of mededaderschap inzake valsheid in geschriften en het gebruik van valse stukken (een misdrijf dat in hoofde van een openbaar officier of ambtenaar in de uitoefening van zijn bediening kan gestraft worden met opsluiting van tien tot vijftien jaar), alsook voor het feit dat hij kost wat kost de regularisatieoperatie verder zet, zelfs nadat zijn ‘instructie’ door de Raad van State werd vernietigd.

Reeds deze namiddag werden bij het Parket Generaal van het Hof van Beroep contacten gelegd om eerstdaags met de Procureur Generaal zelf het dossier te bespreken.

Het Vlaams Belang wil na de succesvolle tussenkomst bij de Raad van State ter vernietiging van de onwettelijke regularisaties andermaal proberen paal en perk te stellen aan de praktijken van dit wetteloze land.

Geen opmerkingen: