POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

maandag 8 maart 2010

500 per dag of 500 per maand

Op vrijdag 5 maart organiseerde onze Vlaams Belang-afdeling Roeselare een ‘Veilig Ouder Worden’-namiddag. Veel volk, veel geïnteresseerde oudere en jongere senioren. Onze partij heeft dan ook iets te vertellen op het vlak van veiligheid zoals bleek uit de uiteenzetting van Bart Debie, voormalig politiecommissaris in Antwerpen. Hij kon de toehoorders duidelijk boeien en gaf ieder van ons aardig wat veiligheidstips en voorstellen mee.
Na de voorstelling kreeg ik een papier in de hand gedrukt. Een kopie van het betalingsformulier van een van de aanwezige senioren. Hij krijgt een maandelijks pensioen van 480 euro. Maandelijks…
Met bijzonder veel bitterheid las en herlas ik de berichten in de verschillende kranten. Er stond te lezen dat asielzoekers van België 500 euro per dag krijgen toegestopt, zolang de Belgische overheid hen geen onderdak kan verschaffen. 500 euro per dag. Per dag krijgen deze asielzoekers zoveel als onze gepensioneerde maandelijks! Je zal het maar meemaken: een gans leven hard labeur, afdragen en nog eens afdragen, een karig, zéér karig pensioentje van 500 euro trekken en dan in de pers lezen dat asielzoekers hier 500 euro per kop en per dag uitbetaald krijgen.
België = ander volk eerst. We weten weer opeens héél sterk waarom we op de politieke barricades staan.

2 opmerkingen:

PETER LOGGHE zei

Vanaf nu kan je mij dus een reactie sturen.

Anoniem zei

aaa