POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.





dinsdag 23 maart 2010

Eten wij straks allemaal halal?

Is de sluimerende islamisering van onze maatschappij geen politiek thema, zegt u? Is de sluipende islamisering van Vlaanderen en bij uitbreiding van Europa slechts een hersenspinsel van het Vlaams Belang? Dan moest u vooral het artikel in Het Laatste Nieuws van 16 maart 2010 niet missen. Daaruit bleek dat ruim de helft van het lams- en schapenvlees dat we in de supermarkt kopen of op restaurant voorgeschoteld krijgen, ‘halal’ is en dus ritueel door moslims geslacht en gezegend is.




Zo meldt de krant dat “in België elk jaar meer dan 12.000 ton lams- en schapenvlees uit Nieuw-Zeeland wordt ingevoerd. Daarmee neemt het ongeveer de helft van onze markt in”. Niets schokkerend op zich, maar wel als we weten dat verschillende warenhuisketens er blijkbaar nogal wat moeite voor doen om dit gegeven, het feit dat het gaat om ‘halal’-geslacht vlees, te verdoezelen.



De krant schrijft namelijk: “Toch houden ze dit in Europa liever stil. Niet alle klanten vragen immers specifiek om halalvlees en dus promoten we dit ook niet”, zegt een woordvoerder. Anderen zijn nog explicieter: “Ja, we herverpakken het vlees en kleven er geen halaletiket op. Maar dat is gewoon omdat het ons niet opportuun lijkt om dat expliciet te vermelden”.



Of wat te denken van de commentaar van een andere warenhuisketen: “We geven er liever geen ruchtbaarheid aan, omdat sommige klanten dit mogelijk niet op prijs stellen”. Het is vooral de hypocrisie (iets typisch Belgisch toch, vindt u niet?) hier rond die mij shockeert. Grootwarenhuisketens zijn dus totaal niet te vertrouwen, of toch?

Geen opmerkingen: