POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

woensdag 15 januari 2014

Alléén Denen betalen nog meer belastingen

Di Rupo, en vooral de liberalen binnen zijn regering, maken zich sterk dat ze het sociaaleconomisch beleid op de sporen hebben. Ze verkondigen overal en luid dat dit géén belastingregering is en dat integendeel België er weer helemaal staat.
Spijtig voor hen, maar de cijfers spreken een andere taal. Uit de cijfers van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) blijkt immers dat enkel in Denemarken de belastingdruk nog hoger is dan in België. Dit land heeft dus Zweden ingehaald en is in 2012 gestegen naar een gedeelde tweede plaats met Frankrijk. In Frankrijk zwaait de socialist Hollande de plak, en zoals u intussen ook weet is er nooit een Franse president zo gehaat als juist François Hollande.
De stijging in België is trouwens groter dan de gemiddelde stijging in de EU, en ook daarin schittert de regering Di Rupo: de gemiddelde belastingdruk in de OESO-landen bedraagt 34,6% van het bbp, in België is dat 45,3% in 2012. De belastingdruk steeg in Griekenland met 1,6%, in Italië met 1,4% en in België met 1,2%.

Vooral blijven zeggen dat we goed bezigzijn, dames en heren ministers!  

Geen opmerkingen: