POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

maandag 6 juli 2009

Sluipende islamisering van West-Europa

Er zijn tekens dat de islamisering verder schrijdt en aan een soort verovering van West-Europa bezig is. Deze stelling mag dan al gewaagd lijken, de feiten liegen er niet om. Groot-Brittannië leek hierin het verst opgeschoven te zijn, want reeds enkele jaren wordt de shariarechtspraak er toegepast.

In de Tweede Kamer in Nederland was er deze dagen hevige commotie toen bleek dat er ook in Nederland moskeeën zijn die aan shariarechtspraak doen. Illegale rechtbanken dus die op basis van islamitische (niet erkende) wetgeving uitspraak doen over financiële kwesties en familiezaken. Ook zouden er polygame huwelijken worden afgesloten.

Wat het probleem dan wel is met deze shariarechtspraak? Ze is strijdig met alle Westerse rechtsssystemen. Vrouwen en mannen worden in ons rechtssysteem als gelijkwaardig beschouwd, discriminatie is verboden. We kunnen nog een tijdje doorgaan. Maar belangrijker is ook het feit dat hierdoor een parallel rechtssysteem wordt toegelaten naast het eigen, Westers rechtssysteem. Men kan het zich zo al voorstellen: wat bij botsing tussen de 2 rechtssystemen? Welk rechtssysteem heeft voorrang? Wat als de ene partij bij een conflict het Westerse rechtssysteem wenst en de andere de sharia? Twee rechtssystemen op één grondgebied leidt tot fragmentisering, tot apartheid en uiteindelijk tot 2 maatschappijen.

Er is meer aan de hand. De Franse regering loopt al een tijdje rond met ideeën om de boerka helemaal uit het straatbeeld te bannen. Voor de Franse overheid, die de strikte scheiding tussen kerk, godsdienst, en staat voorstaat, is dit kledingstuk een aanslag op de waardigheid van de vrouw, leidt het tot onderwerping en discriminering van de vrouw. Al Qaida zou zich ondertussen in de discussie hebben gemengd: “Nadat ze gedurende jaren een oorlog tegen ons hebben gevoerd tegen onze meisjes met hun hoofddoeken, start Frankrijk nu, én met alle middelen, een nieuwe oorlog op tegen onze zusters die een niqab dragen (…) Wij nemen hierbij het engagement voor Allah om alles te doen wat binnen onze macht ligt om ons bij een eerste gelegenheid die zich aanbiedt, te wreken op Frankrijk en zijn belangen”, aldus de dreigende taal in een persmededeling van deze extreem islamitische terroristische groepering.

Steeds duidelijker wordt de breuklijn tussen 2 totaal verschillende werelden. In de persmededeling kan men bijvoorbeeld verder lezen: “Wat is onwaardig en wat brengt schade aan de openbare moraal? Een vrouw die een boerka draagt of zij die een bikini draagt?”. Al Qaida klaagt de Fransen aan, die met hun half ontblote vrouwen ons land binnendringen en onze stranden bezet houden”.