POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

vrijdag 29 februari 2008

'Fascistische' methoden

De nieuwe criminaliteitswebstek van het Vlaams Belang stond nog maar net op het net - met als adres: www.criminaliteit.org - of van verschillende kanten werd moord en brand geschreeuwd om deze "ontoelaatbare inbreuk op de rechten van verdachten". Soms lijkt het wel alsof de strijd tegen de zware criminaliteit niet mag gewonnen worden. Zo kondigde het Parket van Antwerpen aan dat er een onderzoek komt naar de zogenaamde lekken bij de Antwerpse politie.

De zogenaamde Privacycommissie tilt er dan weer zwaar aan dat "een bewakingscamera op de VB-site te zien is. Daarop is te zien hoe twee mannen een broodautomaat van een bakker molesteren. Dit zou in strijd zijn met de wet", aldus een woordvoerder in Het Laatste Nieuws (22.02.2008). Open VLD-parlementslid en schepen van Antwerpen Van Campenhout moest ook zijn duit in het zakje doen en had het onvoorstelbaar 'politiek inzicht' om de Antwerpse VB-voorman Filip Dewinter in volle tv-uitzending te beschuldigen van 'fascistische methoden'. Enkele dagen later vond dezelfde liberale politicus het dan weer nodig om zich tegenover het publiek te verontschuldigen...voor zijn Antwaaarps taalgebruik. "Het zou niet meer gebeuren". Geen woord spijt tegenover Filip Dewinter natuurlijk.

Men kan zich afvragen of de liberaal wel nog voeling heeft met de realiteit. Want dat het Vlaams Belang wel degelijk de nagel op de kop slaat inzake veiligheid, vreemdelingen en allerlei andere samenlevingsproblemen bewijzen de feiten elke dag opnieuw. Zo werd een Evergemse allochtoon-die-boven-elke-verdenking-stond in Marokko aangehouden en beschuldigd van terroristische bendevorming en (minstens) zesvoudige moord. Waarop Luc Van der Kelen, journalist én liberaal, noteert: "Moeten we niet vaststellen dat de dubbele nationaliteit het criminelen wel heel eenvoudig maakt? Eerst een moord plegen in België en met het Marokkaans paspoort onderduiken in Marokko. Moeten we niet vaststellen dat de Belgische nationaliteit veel te laks is toegekend?" Van der Kelen is géén Vlaams Belanger...

Dezelfde dag waarop de criminaliteitswebstek van het Vlaams Belang werd gelanceerd, kon men (alwéér in Het Laatste Nieuws) lezen dat een jonge gevaarlijke illegaal op vrije voeten was gesteld. Een jaar geleden stak hij een bewaakster in een gesloten asielcentrum neer. Omdat de Marokkaanse overheid echter geen gegevens van de man in haar bevolkingsregisters terug vond, weigerde dit land "haar" crimineel terug te nemen. Uiteindelijk zat hij een tijdje in België en werd ontslagen "met het bevel om het grondgebied te verlaten".

Dit zijn zaken die de Vlaming zwaar op de maag blijven liggen. Veiligheid houdt onze burgers - ondanks het geroep van sommige liberale politici - wel degelijk bezig.

Geen opmerkingen: