POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.





dinsdag 14 december 2010

Liegt Bulgaarse pers over België?

Vlaams Minister Bourgeois mag dan al beweren dat het incident in de Bulgaarse pers betreffende het warme welkom aan Romazigeuners in ons land eerder “een Vlaamse storm in een Bulgaars glas” is, hij gaat hiermee allicht voorbij aan de realiteit, zoals een lezersbrief van Bulgarijekenner Wim Schamp in De Morgen (07.12.2010) aanklaagde.




“De agentschappen (in Bulgarije) die kandidaat-gelukzoekers informeren over al het lekkers dat in België op hen staat te wachten, schieten in de hoofdstad Sofia als paddestoelen uit de grond. Regularisatieprocedure, huisvesting, OCMW-steun, hotelovernachtingen, leefloon, juridische bijstand…Alles wordt hen van naaldje tot draadje uitgelegd, tegen betaling uiteraard”, aldus de lezersbrief.



Dat de Belgische (àlle Belgische) autoriteiten maar vlug de hand in eigen boezem steken, dus. Wie van hen is zich ter plaatse gaan vergewissen van de ernst van de situatie?



België – en zijn satellietstaatjes Vlaanderen, Wallonië en Brussel – is een zorgzame staat, die heel zorgvuldig omspringt met onze centjes, dat blijkt elke dag opnieuw weer!

Geen opmerkingen: