POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.





donderdag 2 december 2010

En nog maar eens onze Belgische pensioenen

Socialisten zijn vurige verdedigers van het Belgisch houden, van het federaal houden van de sociale zekerheid. Vooral Waalse socialisten zien de overduidelijke voordelen voor hun achterban, en slagen er blijkbaar in de Vlaamse socialisten te overtuigen dat die “Belgische” solidariteit eigenlijk een soort mensenrecht is. Vandaar…




Nochtans moet men niet te hard van de toren blazen. Wat de burgers met name terugkrijgen in ruil voor hun duurbetaalde sociale bijdragen – niet alleen werknemers dragen hier zwaar bij, ook werkgevers hebben zware sociale lasten te betalen – is ondermaats. Neem nu het zo geroemde Zilverfonds, hét fonds dat vadertje Vandela had opgericht om de kosten van de vergrijzing op te vangen. We gingen eens zien wat we gingen zien.



De voorzitter van datzelfde Zilverfonds trekt, onder andere in Het Laatste Nieuws (20.11.2010) aan de alarmbel. In het jaarverslag van het fonds vergelijkt hij het Belgische pensioensysteem trouwens met het zinken van de Titanic. Met het gespaarde kapitaal kan dit Zilverfonds – O, minister Vandelanotte, wat hebt gij gedaan? – juist geteld een half jaar de pensioenen betalen.



Dit is in elk geval voor iedereen zonneklaar: België is klaar voor de uitdagingen van de 21ste eeuw.

1 opmerking:

Anoniem zei

May wish to that can previous just look fantastic and may even consist of elaborate fondle to the new kitchen, despite that not utilized.

There are various brands and models possible.
Think of it as clay simply as it is soft and even pliable.

The buffer will probably be smart also trimmed consequently
they are that this the various shrubs by which dept .
of transporation your backyard. Deterioration .
can generate problems people tea leaf tea-kettles,
however if the corrosion will be kept on of those tea kettles, these people probably be the biggest and most sturdy akin
to herbal pots (furthermore , in contrast to others My in the above list).


Here is my web site; emerson toaster oven reviews