POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

vrijdag 15 juli 2011

Journalistieke leugens

Bart Brinckman, journalist binnenlandse zaken van De Standaard – niet toevallig De Standaard – schoot de jongste weken weer aardig in onze richting. Goede vrienden als Frank Vanhecke en Francis Van den Eynde moesten het ontgelden. Leugens, insinuaties, en de gekste complottheorieën: Brinckman weet ze vlotjes uit de pen te schudden.
Hij vond het waarschijnlijk ook zeer plezant dat hij – gelekt door wie? – een nieuw complottheorietje de wereld kon in sturen. Zo kwam hij in de editie van maandag 11 juli 2011 op de proppen met een zogenaamde Zuid-Tirol-connectie. De harde kern van dissidenten gaat – jawel, u leest het goed – SAMEN op reis naar Zuid-Tirol. SAMEN! Daar worden – daar is Brinckman zeker van – de complotten van de komende weken gesmeed! Hij wist – nog eens: getipt door wie? – zelfs de namen van de deelnemende parlementairen juist te spellen en betrok er zelfs de mindere goden in de partij bij – in mijn nietige persoon dan.
Nu vergeet “journalist” Brinckman er wel bij te vermelden dat die groep van vrienden al ongeveer 30 jaar de vakantie doorbrengt op steeds dezelfde plaats en dat we voor twee jaar zelfs een ereteken kregen opgespeld – door de burgemeester van het Tiroolse dorp nota bene (die dus waarschijnlijk ook in het complot zit, mijnheer Brinckman?).
En “journalist” Brinckman liegt er ook gewoon op los. Zo schrijft hij letterlijk: “In die zin kan Valkeniers het ook maar matig waarderen dat enkele mandatarissen uitgerekend met Van den Eynde hun jaarlijkse reis naar Zuid-Tirol hebben geboekt”. Ik heb de voorzitter hierover aangesproken. Hij heeft zich op geen enkel moment in die zin tegen onze geplande reis uitgesproken. Hij denkt er zelfs aan om zich "matig waarderend" op te stellen of één woord kritiek hierop te uiten. Waaruit ik maar één conclusie kan trekken: “journalist” Brinckman liegt erop los als het hem uitkomt. Zonder zijn bron te controleren. Of zonder de betrokkenen ook maar eens te contacteren...
Spijtig voor een “kwaliteitskrant” als De Standaard. Maar niet erg verwonderlijk als men het zeer bochtige én een kwaliteitskrant onwaardige parcours van Bart Brinckman al een tijdje volgt. Wij hebben ons abonnement op De Standaard niet hernieuwd.

1 opmerking:

Anoniem zei

Spijtig genoeg geloven velen deze leugens. Maar aan het VB om te laten zien dat het gedaan is met naar de navel te kijken !
En verder door te douwen .. tot Vlaanderen is bevrijd.