POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

woensdag 6 juli 2011

Vrijlating zigeunerinnen

Onlangs was er weer zo’n incident waarbij je gaat denken dat Justitie per se de eerste prijs ‘wereldvreemdheid’ wil halen. Twee politieagenten die twee zigeunerinnen met volle boodschappentassen uit een grootwarenhuis zagen komen, volgden de beide dames op de voet. Bleek dat ze nog een ander grootwarenhuis ‘aandeden’, en ook daar met volle tassen naar buiten kwamen. De professionele achterdocht van de beide politiemensen was gewekt, en in de personenwagen ontdekten ze kort daarop allerlei gestolen waren.
“Mag niet”, was de reactie van de Raadkamer van Namen. Waarom? Omdat de politiemensen door hun opzoeking als het ware de vrouwen ‘als zigeunerinnen’ verdacht vonden! De vrouwen werden vrijgelaten en de politiemensen gekapitteld. De Morgen kom in haar editie van 1 juli nog eens terug op dit incident, onder de titel “Turtelboom hekelt vrijlating zigeunerinnnen”. De repliek van de minister: “Van politieagenten wordt verwacht dat ze misdrijven oplossen. Van gerechtelijke instanties mogen we verwachten dat bewezen misdrijven worden bestraft. Dat de raadkamer besliste de twee vrouwen toch vrij te laten, vind ik een slecht signaal ten aanzien van politieagenten, ten aanzien van dievenbendes en zeker ten aanzien van de slachtoffers”.
Alleen spijtig dat De Morgen – niet toevallig De Morgen – vergat te vermelden dat de vraag in plenaire zitting gesteld werd door een volksvertegenwoordiger van het Vlaams Belang. Ik heb er bij de minister trouwens op aangedrongen dat men eindelijk zou beginnen zigeuners die zich niet wensen te houden aan de regels van de rechtstaat en aan onze wetten, en die zich dus niet wensen te integreren, het land uit te zetten. Hierop heeft de minister van Binnenlandse Zaken echter niet gereageerd.

Geen opmerkingen: