POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

donderdag 9 juni 2011

Multicul is mislukt – welke ‘aanwijzingen’ heeft men verder nog nodig?

Waarom moeten er in België rellen ontstaan als twee vreemde voetbalploegen, in concreto Algerije en Marokko, met elkaar sportief in de clinch gaan? En waarom ontstaan diezelfde rellen niet als de voetballende concurrenten bijvoorbeeld Ierland en Mexico zijn? Waarom zijn er dan in België geen rellen te melden?
Het heeft er alle schijn van dat ook het laatste Belgische taboe – dat voetbal dé sport bij uitstek is die alle Belgen verenigt – er ook helemaal ligt. Er zijn niet alleen de rellen in Antwerpen omwille van de voetbalwedstrijd Marokko-Algerije, er waren ook de ernstige rellen in Gent met Gentse en Turkse voetbalsupporters. Waarbij de Gentse supporters voor de Belgische Rode Duivels supporterden, en de Gentse supporters van Turkse afkomst…voor de Turkse ploeg.
Terecht reageerde het Vlaams Belang Gent onmiddellijk met een persmededeling, waarin onder andere het volgende werd gemeld: “Sinds jaar en dag probeert het paarse stadsbestuur van Gent de mythe overeind te houden dat er in Gent geen problemen zijn met de immigratie en dit dankzij een ver doorgedreven en zeer duur multicultureel beleid.
Kosten noch moeite worden gespaard om de indruk te geven dat op dat vlak alles in de Arteveldestad koek en ei is. Deze ballon werd gisteren plots en brutaal doorprikt door de rellen die zich naar aanleiding van de voetbalwedstrijd België Turkije in en rond de Kouter hebben voorgedaan”.
Ook de migranten hebben de multiculdromen brutaal doorprikt: al het geëmmer over discriminatie, al de projecten met straathoekwerkers en andere multicullobbyisten, al het gepamper is voor niets. Want als het erop aan komt, kiest de Turk voor Turkije. De Marokkaan voor Marokko en de Algerijn kiest voor Algerije. Ook in België, misschien vooràl in België.

Geen opmerkingen: