POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.





woensdag 19 januari 2011

Mogen de mensen de waarheid misschien niet te weten komen?

Momenteel spat de perceptie, als zou N-VA de programmapunten van het Vlaams Belang op het vlak van migratie aan het realiseren zijn, zowat van elke pagina van de nationale pers. De realiteit is - helaas! - een stuk prozaïscher.  Nadat Open VLD en N-VA door de Franstaligen totaal werden vast gereden in hun vruchteloze pogingen om enkele slappe wijzigingen aan de nationaliteitswetgeving op de agenda te plaatsen, hebben zij zich tevreden gesteld met een futiele troostprijs, zijnde de aanpassing van het intern reglement van een parlementaire commissie.




Daarbij lijken sommigen te vergeten dat liefst driekwart van de ‘Belgwordingen’ automatisch gebeurt via eenvoudige verklaring op het gemeentehuis. Daaraan wijzigt dus niets, zodat ook in de toekomst massaal vreemdelingen tot ‘Belg’ zullen worden gebombardeerd die niet eens in staat zijn hun nieuwe identiteitskaart te lezen. Van de overige 25 procent die passeert via de Kamer, beweren Open VLD en N-VA nu dat ze hun collega’s in de commissie ervan hebben kunnen overtuigen de quasi automatische toekenning, zoals gedurende vele jaren de praktijk was, ietwat terug te draaien. Zo zou de toekenning van het staatsburgerschap onder meer afhankelijk worden van kennis van de streektaal, waarbij zedig wordt verzwegen dat een attest van de plaatselijke vissersclub dat bevestigt dat betrokkene zijn best doet om de taal te leren, volstaat. Bovendien hebben woordvoerders van zowat alle Franstalige partijen nu reeds aangekondigd dat zij ook in de toekomst geen rekening zullen houden met het - compleet uitgeholde - taalcriterium bij de beoordeling van naturalisatiedossiers.



Net zoals Open VLD en N-VA zich in het Vlaams Parlement tevreden stellen met een niet afdwingbaar en vrijblijvend inburgeringsbeleid, zijn zij ook deze keer blij met een dode mus. De show die vandaag met welwillende medewerking van sommige media wordt opgevoerd, als zou de ‘Snel Belg’-wet zijn afgeschaft, moet maskeren dat de zogenaamde verstrenging een lege doos is. Wanneer over enkele weken opnieuw een reeks naturalisaties zal worden goedgekeurd, zal het Vlaams Belang het politieke bedrog dat sinds gisterenavond wordt opgevoerd, ontmaskeren. Wij hopen dat de pers daar even uitvoerig zal over berichten als zij vandaag over de cosmetische ‘verstrenging’ van de ‘Snel Belg’-wet heeft gedaan.

Geen opmerkingen: