POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.





donderdag 27 januari 2011

Geen verbod op belspelletjes, alhoewel…

Dinsdagnamiddag hadden wij parlementairen de kans om staatssecretaris voor de Coördinatie van de Fraudebestrijding, Carl Devlies (CD&V) te ondervragen over de gevolgen van de televisieuitzending waarin Basta het bedrog van de belspelletjes werd blootgelegd. Een kamerbreed debat in de commissie Justitie…waarin de Franstalige partijen volledig ontbraken.




De Morgen brengt in de krant van woensdag 26 januari 2011 verslag uit en weet te melden dat een aantal partijen gewonnen waren voor een totaal verbod van de belspelletjes. Immers, opnieuw een nieuwe strengere regelgeving uitvaardigen, waarbij je als staatssecretaris beseft en bijna toegeeft dat het dweilen met de kraan open is, is niet de juiste manier, aldus de parlementairen van de Vlaamse partijen.



Gaatjes dichten kan toch niet de oplossing zijn voor dit probleem. Ik heb als eerste parlementair de heer staatssecretaris de vraag gesteld wat er hem dan eigenlijk van weerhield om een totaal verbod op dergelijke spelletjes uit te vaardigen, een verbod dat bijvoorbeeld in Nederland van toepassing is. Temeer omdat de staatssecretaris zelf zegt dat er op de nieuwe strengere regels een evaluatie zal volgen. “Als de nieuwe, strengere regels niet voldoen, zal ik niet aarzelen om de belspelletjes te verbieden”, aldus de staatssecretaris. Waarop ik voorstelde om het dan onmiddellijk te doen, en niet te wachten op nieuwe ontsporingen, die er zeker komen.



“Ik sluit mij volledig aan bij de stelling van collega Logghe”, aldus Volksvertegenwoordiger Tobback. De Morgen bracht als verslag uit dat “als het van N-VA, sp.a, CD&V en Groen! afhangt, het verbod er nu al komt”. Nou, nou, als dat de objectiviteit is…Lezers mogen blijkbaar niet weten dat ook het Vlaams Belang zinnig uit de hoek kan komen?



Wordt u ook geboycot in de pers? Laat het ons weten via media@vlaamsbelang.org.



Geen opmerkingen: