POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

maandag 10 januari 2011

Als ge dan al eens aan de top van een lijstje staat...

Er zijn van die lijstjes die men nog met geen vergrootglas in ‘onze’ media terugvindt. De wél gepubliceerde lijstjes betreffen meestal die waarop België jaar na jaar terugzakt: lijstjes inzake de concurrentiekracht van landen in de geglobaliseerde wereldeconomie, lijstjes over transparantie van openbaar bestuur, lijstjes over het veiligheidsgevoel bij de burgers, enzovoort.
Maar nu is er toch een lijst opgedoken, waar België blijkbaar aan de top staat. Het Amerikaanse Pew Research Center’s Forum on Religion and Public Life doet jaarlijks onderzoek naar religie en de invloed hiervan op het publieke leven. Het publiceert onder meer lijsten met geschatte islamitische bevolkingen in Europa – en in de rest van de wereld.Merkwaardig: België had volgens dit instituut in 2009 een geschatte islamitische bevolking van 281.000 zielen, wat neerkomt op een aandeel van ongeveer 3%. In 2010 is het aantal islamieten in België gestegen naar 638.000 eenheden, een aandeel van 6% van de bevolking. Waarmee België van alle West-Europese landen de staat is met het grootste aandeel islamieten!Wat niet wil zeggen dat de andere West-Europese landen België niet op de voet volgen:

Oostenrijk komt van 4,2% en gaat in 2010 naar 5,7%, Denemarken van 2 naar 4,1%, Frankrijk blijft ongeveer hangen op 5,7%, Duitsland blijft ook hangen op 5%, en het Verenigd Koninkrijk stijgt van 2,7% naar 4,6%. Nederland komt voor 2010 op een aandeel van 5,5% islamieten op zijn totale bevolking.Op een jaar tijd van 281.000 islamieten naar 638.000. Méér dan een verdubbeling. Maar dit land heeft dan ook een migratie- en asielbeleid dat onze buren ons benijden.

Geen opmerkingen: