POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

vrijdag 4 januari 2008

Wil de échte islamofoob nu opstaan?

De federale politie gaat burgers rechtstreeks rekruteren in de strijd tegen het terrorisme, zo melden verschillende media gisteren. De politiediensten lijken vooral, naast computerspecialisten, nood te hebben aan islamspecialisten en mensen die de Arabische taal goed machtig zijn, aldus een bericht in De Morgen (03.01.2008): “”De antiterreurcellen zijn op zoek naar een heel specifiek profiel: mensen die Arabisch spreken of de islam door en door kennen (…)”.

Waarmee de politieke en de veiligheidsdiensten in ons land – en misschien in gans Europa – onmiddellijk ook toegeven dat de voornaamste terreurdreiging eigenlijk uitgaat van islamitisch-fundamentalistische groepen. Daarmee geven de verschillende diensten aan dat ze de islamitische dreiging in België ernstig nemen, en onrechtstreeks geeft de overheid hiermee onze Filip Dewinter post factum gelijk toen die aan The Jewish Week verklaarde: “Ik zou het woord xenofobie niet gebruiken. Als het absoluut om een fobie moet gaan, laat het dan een islamofobie zijn. De islamisering van Europa is beangstigend”.

Ironisch is wel dat Filip Dewinter met zijn uitspraak toen over de angst voor de islam een nieuwe aanval op de partijfinanciering door het regime inzette, terwijl dezelfde angst voor de radicale islam nu dus deel van het veiligheidsbeleid van hetzelfde regime wordt. Kan u nog volgen? Het Vlaams Belang wordt dus vervolgd voor uitspraken die nu - mét nuances, natuurlijk - ook door de overheid zelf worden gedaan.

Geen opmerkingen: