POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

vrijdag 25 januari 2008

Onze ideeën blijken dan toch niet zo idioot

Het Vlaams Belang is een partij “vol verzuurde populisten, die alleen profiteren van de problemen in de moderne maatschappij”: u kent het verhaaltje dat een bepaalde pers en bepaalde kringen van ons verspreiden, onderhand wel. Alhoewel we allemaal maar al te goed weten dat het “maar” een verhaaltje is, is het toch steeds weer een bijzondere opsteker als we vaststellen dat zelfs in Wallonië of in Franstalig België onze ideeën blijken aan te slaan. Misschien een voorbeeld?

In La Dernière Heure (23.01.2008) heeft een journalist het over de overbevolking in de Belgische gevangenissen. “Hoe zorgen we ervoor dat de gevangenisbevolking afneemt? Wat als we bijvoorbeeld gevangenen zou kunnen exporteren door in den vreemde gevangenissen op te kopen of te bouwen? In Oostenrijk blijkt dit systeem goed te werken. Men heeft er namelijk geïnvesteerd in gevangenissen in Servië en men brengt er gevangenissen van Servische afkomst onder. Waarom zou België niet hetzelfde kunnen doen in Roemenië?”

Men vergeet er natuurlijk wel bij te vertellen dat het voorstel al jaren in het veiligheidspakket van onze partij zit. En herinnert u zich het bezoek dat onze topmensen aan Marokko brachten, met de bedoeling de Marokkanen te overtuigen van het terugsturen van Marokkaanse gevangenen in Belgische gevangenissen naar hun land van afkomst? Er werd “moord en brand” geschreeuwd. De Vlaams Belangers werden ei zo na in hetzelfde criminele hoekje van de veroordeelde gevangenen geduwd. En nu stellen dezelfde opiniemakers tot hun verbazing vast dat het voorstel nog blijkt te werken ook. Voorlopig alleen in het buitenland.

Geen opmerkingen: