POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

dinsdag 16 oktober 2007

Wijze woorden van een Nederlandse sociaal-democraat

Publicist en hoogleraar grootstedelijke problematiek Paul Scheffer, sociaal-democraat én een onverbiddelijke criticus van het multiculturalisme, formuleert ook nu weer, in een interview met het links-modieuze Humo (9 oktober 2007), op een scherpe manier zijn ideeën.

Zo vraagt een journalist hem: “Laten we nog even terugkomen op de neiging om multiculturele conflicten te vermijden. Eigenlijk was de meest verregaande poging tot conflictvermijding in België het proces tegen het Vlaams Blok?”

Waarop Scheffer antwoordt: “Dat was ook een heel slecht idee. Een partij die een kwart van de Vlaamse kiezers vertegenwoordigt, wordt verdoemd als racistisch en buiten de orde geplaatst. Je kan in het publieke debat toch geen ruimte willen maken voor de orthodoxe islam en tegelijk het Vlaams Blok verbieden? Ik citeer in mijn boek Manu Claeys die toegeeft dat het een puur politiek proces was, maar dat moest dan maar. Tja, hoe ver kan je afdwalen van de normen van een rechtsstaat?”

Over het openen van de grenzen voor zogenaamde hoogopgeleide nieuwe migranten: “Het probleem is dat we al veel werkloze, laaggeschoolde migranten van de tweede generatie hebben – onder meer Marokkaanse en Turkse jongeren die soms zelfs de school niet hebben afgemaakt. Die zwakke groep wordt nu massaal voorbijgelopen. Daarom reageer ik terughoudend op de vraag van werkgevers om steeds meer nieuwe laaggeschoolde migranten van buiten de EU toe te laten”.

Wijze, wijze woorden. Waarom doet links nooit op die manier de mond open in België?

Geen opmerkingen: