POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

maandag 22 oktober 2007

"Migratie zet druk op samenleving"

Wat in het buitenland wel mogelijk is, wordt in België nog steeds bedekt met een loodzware mantel van politieke correctheid. Waar in België de minste kritiek op de ‘multiculturele samenleving’ wordt gelijkgesteld met racisme – op die manier slagen de Franstaligen er tot op de dag van vandaag in ongeveer een miljoen Vlaamse kiezers weg te gommen – wordt in het buitenland steeds duidelijker dat aan het multicultureel experiment (want meer dan dat is het niet) niet alleen voordelen zitten, wel integendeel.

Zo publiceert Metro (18.10.2007) een korte bijdrage, waaruit het volgende citaat: “De immigratiegolf van Oost-Europeanen in Groot-Brittannië heeft een positief effect op de economie, maar er zijn ook minder positieve neveneffecten, stellen twee onderzoeken in opdracht van de Britse regering. De nieuwkomers hebben sinds 2001 voor 8,6 miljard euro aan toegevoegde waarde gecreëerd en deden de actieve bevolking met een half procent groeien (…) Anderzijds merkten de lokale besturen een toenemende druk op het vlak van huisvesting, gezondheid, sociale cohesie, onderwijs en criminaliteit”.

Als de cultureel verwante Oost-Europeanen dit ontwrichtend effect hebben op de Britse bevolking, met welk effect moet men dan rekenen bij de instroom van niet Europese vreemdelingen?

Geen opmerkingen: