POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

vrijdag 5 juli 2013

16 jaar topdiplomatie en 11 criminelen

In België zitten ruim 1.300 gedetineerden met de Marokkaanse nationaliteit. Onze partij is al jarenlang vragende partij om de Marokkaanse overheid aan te zetten om ‘haar’ gevangenen terug te nemen en hun gevangenisstraf in hun eigen land te doen uitzitten. En al komen niet alle gevangenen – om verschillende wettelijke redenen – voor een transfer naar Marokko in aanmerking, minstens 200 moesten toch op vrij korte termijn in aanmerking komen voor één enkele reis naar Marokko.
16 jaar topdiplomatie met Marokko heeft niets of bijna niets opgeleverd. Juist geteld 11 criminelen werden naar Marokkaanse cellen overgevlogen. Voormalig minister van Justitie, Stefaan De Clerck, had het in zijn jaren over ongeveer 200 dossiers die in aanmerking kwamen, de huidige minister van Justitie, mevrouw Annemie Turtelboom (Open VLD), verklaarde dat het mogelijk moest zijn 56 dossiers af te werken.

Steeds meer partijen vragen naar meer druk op de Marokkaanse autoriteiten. Toen het Vlaams Belang jaren geleden al vroeg om de ontwikkelingshulp aan Marokko te verminderen of gewoonweg op te schorten, werd moord en brand geschreeuwd. Ondertussen deelt ook N-VA dit standpunt. Maar we zijn er nog lang niet…Nu nog de rest van de burgerlijke partijen. 

Geen opmerkingen: