POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.





woensdag 11 augustus 2010

Is de (Vlaamse) citroen nog niet voldoende uitgeknepen?

Europees Commissaris Lewandowski heeft gisteren aangekondigd dat hij in september met voorstellen zal komen voor een “Europese belasting”. Hij bezoekt daartoe de verschillende lidstaten en hoopt van ze warm te maken. Hij vindt namelijk dat Europa te afhankelijk is van de lidstaten inzake de financiering en wil hiervan af. Hij wil de bijdragen van de lidstaten verminderen, maar “hij gaf wel toe dat niet kan worden uitgesloten dat de fiscale druk voor de burger zal verhogen”.



Het Vlaams Belang reageerde bij monde van Europees parlementslid Philip Claeys onmiddellijk. Voor ons kan het niet dat de Vlaamse belastingbetaler nog eens moet opdraaien voor nog meer belastingen. Misschien even op een rijtje zetten, wat men ons door de neus wil spietsen? België kent nu al decennia de op twee na hoogste belastingdruk van de ganse Europese Unie. Daarnaast ziet de Vlaming nog eens jaarlijks miljarden euro’s richting zuiden vertrekken, de zogenaamde financiële transfers naar Wallonië en Brussel. Maar Vlaanderen is nu ook al jaren een melkkoe voor de Europese Unie: Frank Vanhecke en Philip Claeys berekenden namelijk dat Vlamingen nu al de grootste nettobetaler zijn voor de Europese Unie, ze betalen met andere woorden nog meer dan de Nederlanders en de Duitsers.


De EU die om extra geld smeekt? Met rechtstreekse EU-belastingen wordt de kat bij de melk gezet, en zal er al helemaal geen maat meer staan op de uitgaven van de EU. Voor ons moet de EU integendeel de tering naar de nering zetten. Voor dit soort maatregelen is geen enkel maatschappelijk draagvlak, integendeel. De Vlaamse citroen is volledig uitgeknepen.

Geen opmerkingen: