POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

donderdag 26 augustus 2010

Collega Landuyt heeft het licht gezien.

Collega Landuyt van de Sp.a is van een aardig wetsvoorstel bevallen. Niet alleen politici en hogere ambtenaren moeten regelmatig een mandatenlijst indienen, maar ook rechters. Veel van die magistraten geven les, zetelen in vzw’s, commissies en raden allerhande. Dus waarom de verplichting niet doorgetrokken naar de magistraten, het zou de transparantie in Justitie alleen maar verbeteren.


Tot daar was er geen vuiltje aan de lucht natuurlijk. Maar het Vlaams Belang, in hoofde van mijn collega’s Bart Laeremans en Bert Schoofs, had hetzelfde voorstel in november 2009 al eens op papier gezet en ingediend. Heeft u er dan iets over in de pers gelezen?

In een persmededeling feliciteert onze partij collega Landuyt graag met zijn idee “om magistraten te verplichten een vermogensaangifte te doen. We zijn het voor 100 % met hem eens. Sterker nog: zijn voorstel komt namelijk wonderwel overeen met het wetsvoorstel dat het Vlaams Belang eerder indiende. Het enige verschil is dat het initiële voorstel van Landuyt dateerde van januari 2010 en dat van het Vlaams Belang van november 2009”.

Een omfloerste bronverwijzing ware misschien wat correcter geweest. Het Laatste Nieuws in de editie van woensdag 25 augustus 2010 maakt in elk geval duidelijk dat het vaderschap van het voorstel bij onze partij ligt. Ere wie ere toekomst…

Geen opmerkingen: