POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

dinsdag 8 juli 2008

Wat iemand pisnijdig maakt

Drie berichten, kriskras op enkele dagen bijeengeraapt. Drie berichten die soms beter dan een lange uiteenzetting, duidelijk maken waarom mandatarissen van het Vlaams Belang elke dag opnieuw op een gedreven manier aan politiek doen. Drie berichten ook die aangeven hoe verkeerd het met onze maatschappij wel aan het lopen is.
1. “Alle kinderen uit een polygaam huwelijk moeten zich kunnen herenigen met hun vader. Dat besloot het Grondwettelijk Hof donderdag.Volgens de nieuwe vreemdelingenwet kan een buitenlander die wettig in België verblijft, aan gezinshereniging doen. Hij kan echter slechts één echtgenote laten overkomen en ook alleen hààr kinderen.
Het Grondwettelijk Hof gaat ermee akkoord dat een moslim, die in België verblijft niet zijn vier vrouwen kan laten overkomen, maar slechts één. Maar het Hof vindt dat die moslim àl zijn kinderen moet kunnen laten overkomen, ook de kinderen van de drie vrouwen die hij niet mag laten overkomen. Die kinderen hebben immers een biologische band met hun vader.
Voortaan kan een buitenlander die met meerdere vrouwen tegelijk getrouwd is dus àl zijn kinderen laten overkomen, ook die van zijn andere vrouwen die in het buitenland moeten blijven” (Uit Gazet van Antwerpen, 03.07.2008).
2. Sommige berichten halen nooit de politiek correcte, zogenaamde kwaliteitskranten, zoals dit: “Na Turnhout heeft ook het Limburgse Heusden voor deze zomer een samenscholingsverbod goedgekeurd op een pleintje (…) Volgens de overheden was er geregeld overlast. Allochtone jongeren uit de buurt terroriseerden de Chiro-kampplaats achter het pleintje. Nadat donderdag de omheining in brand gestoken werd, besloot de burgemeester dat de maat vol was” (Het Laatste Nieuws, 05.07.2008).
3. Een jongen die vorig jaar in Gent werd neergestoken door 2 Oekraïense broers, durft een jaar na de feiten de deur niet meer uit, nu de jongste van de 2 verdachten weer op vrije voeten is. De tiener kreeg vorig jaar een mes in de hals en geraakte levensgevaarlijk gewond. Hij vocht dagenlang voor zijn leven.
“De twee messentrekkers werden opgesloten in de gesloten jeugdinstelling van Ruiselede. De jongste verdachte werd deze week vrijgelaten, op voorwaarde dat hij geen contact meer opneemt met het slachtoffer”. Het slachtoffer is fysiek hersteld, maar is nog lang niet verlost van het psychische trauma. Tijdens de reconstructie klapte hij volledig dicht.
Onvoorstelbaar dat het gerecht de vermoedelijke dader zomaar op vrije voeten laat. Het slachtoffer heeft helaas zoveel geluk niet. Een toevallige confrontatie met de jonge daders zou voor het slachtoffer nog meer traumatiserend kunnen werken. Leeft dit Belgisch justitieel apparaat nog in de 19de eeuw?

Geen opmerkingen: