POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

dinsdag 1 juli 2008

Onze mensen hebben het steeds moeilijker!

Soms wordt men wel eens geconfronteerd met de levensvraag: waarom is het Vlaams Belang nodig? Zou de politieke wereld niet beter af zijn zonder Vlaams Belang?

Hieronder vindt u 3 afzonderlijke berichten, die die duidelijk aangeven dat het met deze maatschappij de verkeerde kant opgaat. Die overduidelijk aangeven dat een nationalistische volkspartij, die de belangen van het eigen volk wil verdedigen, ook van de zwakkeren binnen dit volk, meer dan taken genoeg op zijn weg vindt. 3 berichten die symptomatisch zijn voor het groeiende individualisme en onverschilligheid in onze maatschappij, en die aangeven dat de staat zijn kerntaken aan het verwaarlozen is.

Eerste bericht. “Wat al bewezen was voor de pensioenen, staat nu ook vast voor het leefloon. Het is te laag. Het ligt lager dan de Europese armoedegrenzen. En niet een klein beetje. Het realiseert zijn doel niet meer: het ultieme vangnet zijn tegen armoede. Wie van het leefloon moet leven, wordt niet ui de armoede gehaald, maar wordt erin gehouden” (De Standaard, 26.06.2008).

Onze maatschappij zit in een neergaande spiraal, zoveel is duidelijk. Wie het al niet gemakkelijk had, krijgt het nu natuurlijk nog veel moeilijker. Steeds meer mensen slagen er niet meer in de eindjes aan elkaar te knopen. De volgende stap? Op krediet kopen, natuurlijk. Het tweede bericht: “Volgens de federale overheidsdienst Economie kochten de Belgen in de laatste zes maanden van vorig jaar voor meer dan 18,1 miljard euro op krediet, dat is 600.000 euro meer dan in het eerste semester van 2007” (Het Laatste Nieuws, 26.06.2008).

Uiteindelijk moeten al deze geleende bedragen natuurlijk worden terugbetaald, en de leenmaatschappijen moeten ook nog winst maken. Mensen belanden steeds vaker in allerlei afbetalingsschema’s. Of moeten lenen om andere leningen terug te betalen. Het ene gat vullen door er een ander te maken dus. Het derde bericht: “In 2005 en 2006 waren er 66.000 Belgen die gebruik maakten van een afbetalingsplan om hun belastingen te betalen. Dit jaar bereiken we zeker de kaap van 100.000 afbetalingsplannen”, aldus een bericht in Het Laatste Nieuws, 27.06.2008).

Een nationalistische volkspartij, met aandacht voor de noden van het eigen, verarmende volk, is dus zeker nodig. Nog méér dan in het verleden, zo blijkt steeds opnieuw uit de cijfers.

Geen opmerkingen: