POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

donderdag 3 juli 2008

Vooruit! Neen, achteruit!

Wilt u nog een probleem dat tegen de magische datum van 15 juli zal ‘opgelost’ zijn? De regularisatie van de illegalen die in de Brusselse Begijnhofkerk aan het hongerstaken zijn. En los van de ellende van deze gelukszoekers van zowat overal in de wereld, lijkt mij de vaudeville die momenteel rond deze hongerstaking wordt opgevoerd, een perfecte illustratie van de politieke toestand van België.

Al een tijdje merken wij op dat heel wat Franstalige politici dit dossier aanwenden om hiermee moreel de drukken op de Vlamingen. Vlaamse politici zouden hardvochtig zijn, willen de regels van de wet toegepast zien, en “zie, enkele arme drommels doen beroep op onze menselijkheid, en wij zouden die weigeren?”

Uit dit dossier blijkt ook, en meer dan een beetje, dat dit land géén regering heeft. De ene minister wil vooruit, de andere minister gaat op de remmen staan. De minister van Migratie, mevrouw Turtelboom (Open VLD) heeft de verdienste dat ze wil proberen om uitgeprocedeerde illegalen het land uit te zetten – maar de daad moet nog wel bij het woord gevoegd, dus we wachten af met een visadempje. Terwijl de ene minister probeert om niet toe te geven aan de morele chantage die door de illegalen in de Begijnhofkerk wordt uitgeoefend, gaat minister ‘non’ Milquet (Werk en Gelijke Kansen – CdH) in dezelfde kerk op bezoek om de hongerstakers moed in te spreken…Volgens haar verklaringen in De Morgen (02.07.2008) zou ook de premier “ondertussen al een beetje meer overtuigd geraakt zijn dat er een oplossing moet komen”.

Staan we opnieuw voor een massale regularisatie van illegalen? Wij hopen van niet, maar we vrezen het ergste…Regularisatiegolven in het verleden en in het buitenland hebben steeds opnieuw aanleiding gegeven tot een massaal aanzuigeffect van nieuwe gelukzoekers, én dus van vernieuwde problemen.

Maar ook de liberalen in de regering, die als zogenaamde oplossing een puntensysteem voorstaan, waardoor mensen met bepaalde diploma’s wél ons land binnen zouden geraken, zijn niet consequent. Integendeel, zij leggen er gewoon een nieuwe tijdbom bij. Want in België verblijven honderdduizenden allochtonen zonder werk, zonder uitzicht op werk. En op zo’n moment willen de liberalen een massale economische migratie op gang brengen?

Geen opmerkingen: