POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

dinsdag 13 november 2007

Een échte schande!

Heeft u zich ook zo geërgerd aan het Canvasprogramma ‘Terzake’ van maandagavond 12 november? De achtergrondinformatie betrof de informatieactie van de koning om het comité van Wijzen op de rails te krijgen. Met dat doel voor ogen had de koning “enkele” Vlaamse en Franstalige partijen uitgenodigd, maar – niet toevallig – N-VA, Spirit, LDD en Vlaams Belang mochten niet op de thee komen. Het hof heeft met andere woorden geen interesse voor de communautaire standpunten van deze verschillende Vlaamse partijen.

Het is voor iedereen duidelijk – wij schreven dit ook in onze weblog – dat de koning zich op glad ‘partijpolitiek ijs’ bevindt en dat hij door het ganse gamma van radicale nationalisten (Vlaams Belang) over minder radicalen (N-VA en LDD) tot regionalisten niet te horen, ongeveer 35% van de Vlamingen in het verdomhoekje trapt. De koning gaat met andere woorden politiek uit de bocht.

Maar niet alléén de koning. Ook de VRT toonde zich immers weer van zijn beste kant: het regimetrouwe, bekrompen Belgische zendertje van vroeger. Niets objectief dus en ook al niet neutraal. De VRT-journalist wilde in de uitzending namelijk – zo drukte hij het letterlijk uit – “de vertegenwoordiging van de Vlaamse democratische oppositie” horen. Het Vlaams Belang, als grootste Vlaamse oppositiepartij, werd gewoon niet gehoord en wordt gewoon voor niet democratisch uitgemaakt.

Dit is dus een regelrechte schande, dit is en blijft revolterend! Waar haalt de VRT het recht vandaan om onze partij als niet democratisch af te doen? Respecteren wij de democratische spelregels niet? Volgens wij de parlementaire beleefdheidsregels niet? Eten wij soms niet met vork en mes? Werken onze afdelingen niet democratisch? Of wijzen wij in ons partijprogramma soms de democratie af? Kan iemand van de VRT misschien eens reageren?
Dit kan geen enkele staatszender, die de opdracht heeft om objectief en neutraal over het nieuws te rapporteren, doen zonder dat de geloofwaardigheid definitief ondermijnd wordt.

1 opmerking:

Yves De Moor (VB Wingene) zei

Peter,
Het VB kan niet verwachten dat die journalist die, in zijn cocoon met gelijkgezinden van de redactie in de VRT-studios, in zijn eigen bekrompenheid wentelt, beseft dat hij de regels van de neutraliteit niet respecteert en dat het een journalist niet betaamt een politieke partij te schofferen door haar pertinent uit te sluiten.
Peter, die man of vrouw beseft dat gewoonweg niet, omdat het VB een olifant is die bang is van een muizeke.
Er is maar 1 middel dat werkt en dat is intimidatie. Laat ons met 100 militanten het privé-huis en de oprit van die journaliste of journalist omsingelen zodat ze niet naar haar/zijn vervloekte studios kan rijden of er met veel vertraging aankomt. Als wij dit stelselmatig met al die kakkers doen, zullen ze wel persoonlijk ervaren dat dit niet langer meer getolereerd kan worden en komt dit in het nieuws. Dan is het debat open. Ik sta graag om 04:00 uur op om tot in de Limburg te rijden om iemand te beletten van weg te rijden en om met zo'n 100 mensen die journaliste(e) een duidelijke boodschap achter te laten. Als daar maar geen klachten van huisvredebreuk en... wildplassen van komt.
WIE NEEMT HET INITIATIEF, want anders Peter gaat u nog vaak dergelijke artikeltjes op je site publiceren en komen we geen meter vooruit maar geven we de indruk aan de journalisten dat ze ongestraft steeds maar verder en verder kunnen gaan in het schofferen en beledigen van een volkspartij.