POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

dinsdag 18 maart 2014

Faillissementenrecord in horeca blijft duren

Uit een bericht van Horeca Vlaanderen, dat voor zichzelf spreekt: “Tijdens de maand januari 2014 zijn in België 1.075 bedrijven over de kop gegaan, zo blijkt uit cijfers van het handelsinformatiekantoor Graydon. Het januarirecord werd gebroken in de horeca, waar 200 ondernemingen failliet werden verklaard. Het steeds groter aandeel van snackbars en aanverwanten en eetgelegenheden met volledige bediening valt op, aldus Graydon”.
De oorzaken? Het is duidelijk dat de zware arbeidskost, gepaard gaande met het vroegtijdig invoeren van het veralgemeend rookverbod voor een tsunami aan faillissementen hebben gezorgd, zoals de Vlaams Belang-fractie tijdens de betoging van jàààren geleden in Brussel reeds voorspelde. “De guillotine hangt klaar. Zonder een ingrijpende verlaging van de arbeidskosten zal de invoering van de geregistreerde kassa een verlies van meer dan 20.000 banen kosten”, waarschuwt Horeca Vlaanderen verder.

Vlaams Belang heeft de horecasector steeds bijgestaan, ook hebben we steeds correcte, consequente en overdachte voorstellen geformuleerd. Daarom is het des te spijtiger dat wij moeten vaststellen dat we als partij zelfs niet aan bod mogen komen in het tijdschrift van Horeca Vlaanderen, àlle andere partijen – ook die welke de horeca nièt in het hart dragen – wel. Het is niet door een cordon sanitaire te hanteren dat de horeca in Vlaanderen zal overleven…

Geen opmerkingen: