POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.





dinsdag 27 april 2010

Benno Barnard aan zijn linkse landgenoten

Enkele uittreksels uit de weblog van Benno Barnard van 7 april 2010 geven aan dat er in linkse kringen een discussie woedt over de incidenten in Antwerpen, waarbij moslimextremisten Barnard het spreken beletten. Omdat de schrijver voor zijn fysieke bescherming beroep deed op enkele kleerkasten van het Vlaams Belang, wordt hem nu ‘racisme’ onder de neus gewreven, en sympathieën voor de onafhankelijkheidspartij.



Niets is minder waar, aldus Benno Barnard op zijn weblog, die zijn linkse landgenoten onmiddellijk met de neus op de feiten drukt: “Dat onbewuste racisme bereidde jullie geesten voor op de inwerkingtreding van alle kantrollen in jullie geautomatiseerde denken. In jullie psyche is de voorbije 20 jaar de gedachte gemonteerd dat het VB erg gevaarlijk is. Ik weet er alles van, ik zelf aan dat monteren meegedaan. Maar zoals de grote historicus J.J. Presser zei: ‘Als het fascisme in Europa ooit weer opduikt, zal het dat doen onder de naam antifascisme’. Dat moment is aangebroken. Het antifascisme heeft zich verbonden met het fundamentalisme.”


Over de reële dreiging van het islamfundamentalisme blijft Benno Barnard ook zeer duidelijk: “Etienne Vermeersch schrijft al jaren om de haverklap ‘Weg met God’, maar geen christen die hem ooit bedreigd heeft. De Morgen zou te klein zijn als dat gebeurde. Die krant zou dan niet schrijven dat Vermeersch een poseur was die het zelf had uitgelokt en evenmin dat het kwalijk was hoe men ‘de’ christenen vereenzelvigt met een handvol extremisten”.

Eindelijk begint de islamdiscussie ook aan de linkerzijde in volle hevigheid los te barsten. Eindelijk.

Geen opmerkingen: