POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

maandag 18 april 2011

En wat is de volgende stap? Fysiek geweld?

Het Vlaams Belang afdeling Roeselare is het werkelijk spuugzat. Het Vlaams-radicaal café Gezelle was de afgelopen jaren tientallen keren het slachtoffer van fysieke agressie, van vandalisme, waarbij de daders geen moment stilstonden bij het feit dat boven het café een familie met kleine kinderen leeft. Nu heeft ook het regiosecretariaat in de Noordstraat de volle laag gekregen. Het raam van 4,5 meter op 2,5 meter moest eraan geloven – in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 april.
Met democratie – dat unieke politieke systeem waarbij mensen geacht worden hun politieke ideeën op het politiek terrein, in gesprek en in geschrift, met elkaar op een vreedzame manier te delen en van mening te verschillen, waarom niet! – met democratie hebben een aantal criminele onverdraagzamen in Roeselare het blijkbaar erg moeilijk.
Dit is niet het eerste incident aan ons secretariaat: zowat een maand geleden mislukte een aanslag, en enkele maanden geleden werd nog een professionele schietlap aan de deur van het lokaal ontdekt. Maar nu gaat men er toch wel héél ver over. Het Vlaams Belang vraagt zich af wat de volgende stap zal zijn? Worden binnenkort onze mandatarissen met fysiek geweld bedreigd?
Het Vlaams Belang put in elk geval kracht uit de vele sympathiebetuigingen die ons werden overgemaakt. Wij putten ook kracht uit het feit dat onze ideeën het goed doen, ook bij de Roeselaarse burgers. Op een andere manier valt deze gewelddadige frustratie niet te verklaren. Wij zullen – met rustige vastheid – onze ideeën en voorstellen voor een vrij en onafhankelijk, Vlaams en vooral veilig Vlaanderen verder blijven uitdragen. Fundamenteel ondemocratische middelen, zoals het vernielen van een secretariaat van een politieke partij, horen niet thuis in een volwassen democratie.
Het Vlaams Belang heeft klacht ingediend bij de politie en hoopt dat de daders snel kunnen worden gevonden en gestraft. Wij roepen de politieke partijen en het College van Burgemeester en Schepenen op deze onverdraagzame handelingen te veroordelen. Dit geweld moet nù stoppen.

Met bijzondere groeten,
Filip Deforche, gemeenteraadslid en afdelingsvoorzitter
Peter Logghe, Volksvertegenwoordiger en fractievoorzitter (0485/366152)
Immanuel De Reuse, provincieraadslid en OCMW-raadslid


Geen opmerkingen: