POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

donderdag 28 april 2011

De recente ‘voetbalrellen’ in Borgerhout

“Het is gewoon warm en het is schoolvakantie”, aldus mensen in de buurt, toen vorige week woensdagavond na het eindigen van een Spaanse (!) voetbalmatch rellen uitbraken in Borgerhout en allochtonen eerst de vuilniszakken op straat uitgooiden en van de straat een waar slagveld aanrichtten.
Het bleef echter niet daarbij. Een lijnbus moest het ontgelden. Neen, niet helemaal: een eerste lijnbus met een Marokkaanse chauffeur, mocht ongehinderd doorrijden. Een volgende lijnbus, met een blanke bestuurd, werd bekogeld en raakte zwaar beschadigd.
De voetbalmatch was niet meer dan een unieke gelegenheid om keet te schoppen. De jonge kutmarokkaantjes weten dat er toch niets van komt en dat de “blanke bezetter” toch niet doortastend durft op te treden. De overheid wil meer controleurs inzetten, maar deed geen enkele arrestatie.
Typisch voor het knuffelbeleid was de straathoekwerker die het op de staatszender nog eens mocht komen uitleggen. U weet wel, zo’n mannetje dat erin slaagt om in één zin de woorden “uitsluiting”, “pesten”, “racisme”, “werkloosheid” met elkaar te verbinden en het ‘onmenselijk’ autochtoon beleid bijna verantwoordelijk te stellen voor hetgeen gebeurt. Alsof onze autochtone jongeren, die het op school moeilijk hebben omdat ze gepest worden, en daarenboven niet onmiddellijk werk vinden, ganse wijken onleefbaar maken…In De Standaard (niet toevallig De Standaard) hadden ze het ook gevonden: een ‘ervaringsdeskundige’ kwam er uitleggen dat het kwam omdat zoveel jongeren thuis…”geen tuin hebben”.

Geen opmerkingen: