POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

dinsdag 2 februari 2010

Waar gaat ons mooie geld in Europa heen?


Onze goede vrienden in het Europees Parlement Philip Claeys en Frank Vanhecke berekenden onlangs de kostprijs van de Europese Unie voor de Vlaamse belastingbetalers. U kon hierover eerder deze week een berichtje op mijn weblog lezen.

De Duitse kwaliteitskrant Die Welt – géén Vlaams Belang-krant, laat ons duidelijk zijn, maar eerder links-liberaal van snit – bracht onlangs (22.01.2010) uit dat het mooie geld van de EU-burgers onder andere wordt gebruikt om de kinderen van de EU-beambten van een skivakantie te laten genieten. Niet alleen mochten de beambten van het Europees parlement onlangs op een weddenverhoging van 3,7% rekenen, maar een 80-tal kinderen van de ambtenaren trekken in de krokusvakantie naar Noord-Italië op skivakantie. Ondanks de financiële en economische crisis, ondanks de groeiende werkloosheid bij steeds meer werknemers, ook en in toenemende mate in Vlaanderen.

Kostprijs van het geheel, aldus nog de journalist in Die Welt, bedraagt 84.000 euro. Volgens een woordvoerder van het EU-parlement een verantwoorde kost, want “de kinderen krijgen bovendien taalonderwijs”.

Nog volgens de Duitse krant krijgen deze beambten nog andere sociale voordelen. Wie kinderen moet opvoeden, en rond moet komen met een netto huishoudelijk inkomen van 8.000 euro per maand, mag rekenen op een ‘sociaal toemaatje’ van 414 euro per kind. Wie ‘slechts’ 4.200 euro per maand verdient, mag rekenen op 616,40 euro per kind.

Nog andere feestjes liggen voor deze bevoorrechte EU-kinderen in het verschiet. Allemaal met uw en mijn belastinggeld. Het is maar dat we het weten.