POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

dinsdag 25 september 2007

Ook Monopoly

Gelukkig is niet alles kommer en kwel. En al willen sommige Belgen – én Vlamingen, spijtig genoeg, waarbij we verwijzen moeten naar de plannen voor een veralgemening van het zogenaamde inschrijvingsrecht – het nog altijd niet snappen, dat België zijn beste tijd heeft gehad en dat de beide volkeren best in alle vriendschap hun eigen gangen kunnen gaan, dan valt toch op dat de ‘splitsingsboodschap’ steeds vaker in de grote wereld weerklinkt.


De Amerikaanse speelgoedfabrikant Habro, die het gekende gezelschapsspel Monopoly verspreidt, zou vanaf 1 oktober met een webstek starten waarop “de Belgen konden stemmen over welke steden ze op het nieuwe Belgische Monopolybord wilden zien”, aldus een bericht in Het Belang van Limburg (22.09.2007). Het project is uitgesteld, meldt de speelgoedfabrikant, “gezien de huidige politieke toestand”.

De wereld begint zich ervan bewust te worden dat dit koninkrijk wel degelijk een eindig bestaan heeft en zou kunnen eindigen in een splitsing in een niet al te ver verleden, want volgens hetzelfde krantenbericht zou Habro er zelfs aan denken om drie afzonderlijke edities op de markt te brengen: een voor Vlaanderen, een voor Wallonië en een tweetalige voor Brussel.

Geen opmerkingen: